Fem i familjen

Alla inlägg den 6 juni 2009

Av Andersson - 6 juni 2009 09:49

så de kommer i ett annat inlägg.


vi har varit på en kort semestertripp i Småland. Det var KALLT men trevligt, och vi har trotsat vädret och varit ute mycket. bla besökt gården där Emil i Lönneberga spelades in, Åkt förbi gårdarna där Barna i bullerbyn spelades in och sett en väldig massa vackra kyrkor längs alla små vägar som vi åkt!


Vi spelade minigolf i väldig blåst, kallt om händerna, men det gick bra ändå, barnen spelade banorna om och om igen medan vi andra hade en hård fajt om förstaplatsen. Sollan låg bra till, liksom Åke när hälften av banorna var avklarade. Men Sollan tappade mycket och det blev Åke som tog hem segern, tre slag före Malin och Bernt och Sollan kom på tredje och fjärde plats. Revansch senare i sommar tror jag!


vi besökte min Farbror Kjell och hans fru Ing-Marie och gick/klättrade Skuru Gata med dem. jag minns att jag varit där nån gång som liten med dem, men kom inte ihåg exakt hur det var. En mäktig upplevelse! Skuru Gata är en ravin som är ca 800 m lång och 35 djup på det djupaste stället, bredden varierar mellan 7 och 20 m ungefär och man går/klättrar över stock och sten. Det går ner och upp om vartannat. Embla traskade hela rundan, som tog ca en timme och Loke gick mycket, men ville gärna bli buren oxå. han tyckte nog det var lite läskigt emellanåt när berget reste sig högt på sidorna! Och det var svårgånget med hans korta ben! just detta tillfärlle hade vi en väldig tur med vädret, det var sol och nere i ravinen blåste det inte. SKÖNT. Sedan fikade vi uppe på Skuru Hatt, med en överväldigande utsikt, där blåste dock och när vi var nästan färdiga kom regnet!


Embla vill åka dit igen så det kanske blir ytterligare en semester till Småland i sommar!


Vi hade hyrt en liten campingstuga till oss och den var helt ok, bara det att den saknade isolering och bara hade ett element så nätterna var minst sagt kyliga, men tjocka täcken och hopknödda i två sängar i stället för fyra + vagn så höll vi värmen. Dock väldigt kallt att sticka ut armar och ben på morgonen för att klä på sig. Men vad är väl inte campinglivet? En uppfriskande promenad på 100 m för att uträtta sina morgonbehov, sen är man garanterat vaken!! HÄRLIGT, jag gillar att campa!


Idag ska Embla spela match! Första fotbollsmatchen, spännande att se. hoppas att regnet håller sig borta åtminstone!


kommer lite bilder vid senare tillfälle från vår semester.


trevlig nationaldag på er!

Ovido - Quiz & Flashcards