Fem i familjen

Alla inlägg under mars 2010

Av Andersson - 5 mars 2010 20:37

i massor! Har jag lagat i eftermiddag. Närmare bestämt 188! st, ja jag vet nu undrar säkert nån varför jag räknat dem. Men jag har delat upp i påsar med lagom många i varje så att det bara är att ta upp ur frysen när man är köttbullssugen till middag! För här kommer inga köpeköttbullar in, bläk säger jag bara.


Barnen ville ha köttbullar och mos ikväll och då tyckte jag det passade bra att göra många när jag ändå höll på! Gott blev det oxå.


Idag har jag jobbat en sväng och Åke och barnen har vart hemma och gottat sig. De har dammsugit och tvättat golv! Och köksgolvet hade visst blivit extra rent för Tuva hade vält ut spannen med vatten ;-) Så kan det vara! Det var nog inte alla som uppskattade detta, medan vissa tyckte det var jättekul!


Inatt vaknade Loke vid 3 snåret och kom in till oss och ville STIGA UPP! DEt är natt svarade jag, sov. han var lugn en stund och försökte igen efter ca en halvtimme, Jag vill stiga upp mamma. Nej det är fortfarande natt, sov nu!!!

HAn somnade oxå, fast jag somnade nog snabbare! Men nåt mäkligt var det för Embla som gillar att sova länge på morgonen och tycker det är jobbigt att stiga upp när klockan ringer, vaknade idag 05.40 och kunde inte somna om. Hon är dessutom ledig på fredagar så är det ju sovmorgon som gäller, men inte idag. Tuva vaknade strax därefter, men henne fick jag att somna om i Lokes säng. Jag gissar att det berodde på att det var VÄLDIGT ljust ute imorse att de vaknade. På Lokes rum är det mörkare än i vårt så Tuva kunde somna igen. konstaterar att vi behöver fixa rullgardiner eller nån mörk gardin till fönstrena i vårt sovrum, i det ena har vi inget alls och det andra har vi persienn, men det blir ju inte mörkt av det... Får se hur det blir imorrn, för då vill jag sova, iaf lite längre, till 7 kanske halv åtta? Håller tummarna :-)


Gonatt på er

Av Andersson - 4 mars 2010 18:26

dagarna bara rusar iväg, jag hinner inte med    ...


I söndags var vi i Karstorp och åkte massa pulka hela familjen, tillsammans med en hel drös andra familjer. En av mina kollegor hade "bjudit in" / utmanat till Pulkatävling med blåbärssoppa och liten brasa. Vi packade picnickorgen och pulkorna och gav oss ut i regnet, ja det regnade när vi åkte hemifrån, men sen var det uppehåll och glidet var inget fel på! Varm choklad och korv m. bröd smakade superbra. På eftermiddagen kom samma kollegas barn hit och lekte med Embla en sväng. Och på måndagen åkte vi till dem så att de kunde leka mera! Och vi kunde fika och tjöta lite. Och greja lite med en av deras hästar, lyckan var stor hos alla tre barnen!


Helgen och början på veckan bestod oxå en hel del av städning och finputsning, dax för visning i tisdags igen... som inte blev nåt då intressenterna hade blivit magsjuka... Hur typiskt är inte det???


Sen har jag jobbat ett pardagar och idag vart ledig och Loke har fått vädra sin cykel en sväng! Härligt härligt! Solen värmde gott men vinden var bitande kall om kinderna. Tuva somnade i vagnen och sov i tre timmar! Under tiden grejade Loke och jag med hans "snowboard" /skateboard, han ville ha på huljen igen så nu är det en skateboard igen. tyvärr kunde jag inte uppfylla hans önskan att fixa en ramp i köket   , jag får jobba på det! så bakade vi havretekakor, lagade middag och gjorde iordning semlor til efterrätt! I eftermiddag for vi en sväng till öppna förskolan. inga stora barn att leka med men vi spelade ett spel och Embla pysslade lite och loke lekte med de stora kuddarna. tuva strosa runt och gjorde lite av varje! En härlig eftermiddag.


Embla vädrade sin cykel efter vinterdvalan igår. Hon blev hämtad av barnvakt efter skolan och ville inte gå hem, så cykeln fick följa med till skolan. det hade gått jättebra och eftermiddagen var rolig, med pyssel, lek och nudlar!


Jag får inte glömma heller.. Jag har vart på mitt livs första meditation. Det var en upplevelse. Ett gäng damer/kvinnor i blandade åldrar (jag var absolut yngst, därefter kom min kollega och så var det "tanter" i pensionärsålder, och nån däremellan) samlas hemma hos en dam och har så gjort varannan söndag sen i somras. Jag blev tillfrågad redan i höstas men det blev liksom inte av... hmm...

Men nu tog jag tag i det när jag blev tillfrågad igen och vi satt runt ett bord, 9 st och det var levande ljus på flera håll. Lugn musik i bakgrunden och jag var den enda som aldrig varit på meditation förut. Hon som höll i själva meditations"resan" gick lite snabbt igenom våra olika schakran i kroppen och hur en resa går till. Sen började hon. Och jag försökte slappna av och bara vara och se "bilder". Det gick att slappna av, väldigt bra faktiskt, var nånstans långt bort när hon efter 15 min tysthet började prata igen och jag riktigt ryckte till. Var inte riktigt redo för det, kändes som om det var en jättekort stund. När resan avslutats och en började berätta om allt hon sett/kännt i resan i sitt inre blev jag impad och lite fundersam. Vad hade jag sett / kännt?? inte nått? svart.... men avslappad var jag iaf och det var skönt. min kollega somnar varje gång hon är där,, så hon har ju iinte heller sett/kännt nåt. Men hon får en välbehövlig paus från verkliga livet. Efter detta var det lite te och fruktsallad och sen följde två meditationsövningar (jag behöver nog öva måååånga gånger innan jag klarar nån av dem...). Till den första togs det fram fyra band som lades ihop mitt på bordet och man fick ta varsin ände, sen skulle man under 5 min skriva ner allt som "kom" till en, tankar, bilder etc. det kunde vara blomkål, väg kantad av granar, havsdoft, tåg, segel på båt, vitt, mmm. Vad som helst med andra ord. till mig kom inget.. Man kan ju inte hitta på eller? nä det kan man inte. sen snuttrades banden ut för att se vem som satt i andra änden och man fick berätta för varandra vad man kännt. För flera av dem stämde det bra, jag kunde inte hitta nån koppling alls i det hon sa som hade mig. det handlade om ett hus och vägen dit och om hur huset såg ut.. De skojade lite att det kanske är mitt framtida hus, och vem vet? nästa övning bestod av en hög vykort, man fick dra ett och ge till någon som skulle läsa/tyda bilden och tala om något om en själv. Jag drog ett och gav till tjejen som höll i meditationsresan och hon började tala. Det var riktigt läskigt. Det hon sa stämde på pricken, in i minsta detalj. Helt allvarlig och av att titta på ett vykort??? Hon hade gjort på en innan och då hade vart lite mer flamsigt, men ändå allvarligt och innehållsrikt och kanske inte vart helt på pricken. men med mig var det som att läsa en öppen bok. Kusligt men förmodligen nyttigt... tänker inte gå in på vad det var så ni får vara undrande och nyfikna. Jag tänker iaf gå dit igen och se vad det ger mer. Om inget annat så iaf en stunds avslappning! OCh trevligt umgänge!


Imorrn är det jobb och vad helgen har att erbjuda får vi se... Nästa helg bär det av på Ugglas revy! och helgen därefter fyller Tuva 1 år! för er som brukar bli bjudna på våra kalas så firar vi henne kl 12 den 20 mars. så frågan som alla vill ha svar på: Vad önskar hon sig?? VET EJ! Möjligen en hopplahäst (i gummi) som denna vecka säljs på Netto. Och ett par pyjamasar...


På återseende...

Av Andersson - 3 mars 2010 17:31

för att visa att jag lever...


Satt redo igårkväll för att blogga och vadsker då? Det går inte att komma in på sidan över huvudtaget :-( Har jobbat idag och har en smällande huvudvärk och ska grädda lite pannkakor nu, så längre än så här blir det inte... Får hoppas att huvudet känns bättre senare så jag kan ge lite info om helgen och annat onödigt vetande.

Presentation

Välkommen till min blogg Femifamiljen, jag bloggar om livet i allmänhet och vardagen i synnerhet!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästinlägg...


Ovido - Quiz & Flashcards