Fem i familjen

Alla inlägg under juni 2009

Av Andersson - 18 juni 2009 22:21

Embla fick ju, som de flesta kanske vet, en kaninbur i födelsedagspresent. Och hon skulle köpa sig en kanin, men klok som hon är, kom hon fram till att det är bättre att låna en först och se om hon kan ta hand om den.


Sagt och gjort, vi lånade en kanin av en av våra grannar och vi har väl haft den i två veckor nu (tror jag), hämtade den när vi kommit hem från vår semester. Det är en svart kanin vid namn Lakris som är ett år gammal och jättesöt. Embla sköter ansvaret bra, matar, byter vatten, klappar, går på promenader med sele och koppel, städar buren (med hjälp av mamma). Hon matar och byter vatten varje morgon efter att hon själv ätit frukost och skulle göra så även igår, innan vi skulle åka till djurparken. jag var lite stressad men vet ju att hon fixar det själv, men så såg jag att Loke stod vid buren med luckan på vid gavel. Sa till honom både en och två gånger att stänga så att inte Lakris skuttar ut! Sedan gick jag in för att hämta Tuva (jag packade bilen samtidigt som EMbla fixade kaninen) och när jag är inne hör jag hur Embla börjar ropa på mig. tar tuva till bilen och svarar samtidigt Embla.


Vad har då hänt?? Jo Loke har släppt ut Lakris och Embla försöker febrilt få tag i honom och är, just när jag kommer, inne i grannens trädgård. Jag kommenderar Loke att sätta sig på trappan så att han inte skrämmer iväg kaninen och han bara säger förlåt mamma, om och om igen. När Embla går efter Lakris så skuttar han tillbax in i vår trädgård, jag säger till henne att stanna och tar några maskrosblad och närmar mig sakta kaninen. låter med ett ljud som jag har använt varje gång vi haft ute kaninen i koppel och lägger maskrosbladen bredvid honom, han börjar äta och jag kan ta honom. PUUH.  Det kunde blivit katastrof av det här, kändes det som, vi som inte hunnit bli några vana kaninmänniskor än. Tur att Emma (ägaren) uppfostrat honom väl! Men fler sånna här incidenter hoppas vi inte på...


Sedan avlöpte dagen väl på djurparken, lagom behagligt väder och gott sällskap av min kollega Lotta som oxå hon är föräldraledig, med lille kalle!

Vi såg björnungar och vargungar, bebisapor och bufflar som jagade giraffer och så åkte vi tåget, en viktig del av ett djurparksbesök!


Idag har Tuva fått sina första vaccinationer, en spruta i varje ben, det gjorde ont sa hon = skrek! Men lite mat från mammas bröst direkt efter gjorde susen, sedan har hon i princip bara ätit och sovit resten av dagen. Hon kunde bli tröttare än vanligt och även få lite feber sa sköterskan. så det är väl bara att hoppas på att hon sover hela natten oxå, fast hon sovit hela dagen... Återstår att se.


Sedan början på förra veckan har jag kämpat hårt med våra kvälls/läggningsrutiner. Vi har  i princip alltid legat jämte barnen (i samma säng båda barnen) och läst en saga och sedan legat kvar tills de somnat. Mne jag har kännt ett tag att det inte fungerar, särskilt de kvällar som Tuva inte är på humör (har förvisso inte varit många men ändå..). Så nu ligger Loke i sin säng och Embla i sin säng och så läser någon av oss vuxna en saga för dem varförsig. Sedan sitter vi i hallen däruppe, så att de kan se oss och bara väntar på att de ska somna. Det var lite protester de första dagarna, men nu funkar det riktigt bra. Loke somnar för det mesta väldigt fort,Embla däremot kan ligga länge, men det gjorde hon förut oxå, så man får helt enkelt vänta ut henne. tids nog kan man säkert gå ner och hon kan somna själv däruppe bara hon vet att vi är nere. Men det är ett stort framsteg detta! Och vi SKA fortsätta! semestrar och ledigheter till trots!


Imorgon väntar midsommarfirande i Falkenberg hos Benny och Sandra, det ska bli himla skoj! Hoppas på lite uppehåll oxå, men vi dansar kring stången oavsett väder!


glad midsommar på er alla!

Av Andersson - 14 juni 2009 19:44

och helgen är snart slut. Orkar inte blogga så mycket just nu och barnen ska säng oxå.


Det var inte sol igår, men allt gick bra med dopet. Det kom en rejäl skur och så regnade det fint fint regn och var uppehåll resten. Tuva fick massor med fina gåvor. TACK allesammans, och tack för hjälpen på Torpet. Särskilt tack min kära svärmor! utan dig hade vi inte haft nåt kaffe och jag hade nog inte vart hemma än....


Här kommer iaf en bild på Tuva från dopet!


Idag har vi tagit det lugnt och njutit av solen i mjöbäck, på min morfars barndomshem. Mammas kusiner var impade av Lokes fotbollstalanger!

Av Andersson - 11 juni 2009 19:06

ett par stycken från katthult och en från skidbacken i Ingatorp. Så är det två bilder när vi är hos farbror och faster i Eksjö, de bjöd på mat efter skurugata och på bilderna här slappar vi efter maten! Och Tuva inspekterar Emblas legobygge, hon var inspirerad av alla kyrkor vi såg så hon byggde en kyrka och en kyrkogård, med många gravstenar och gubbar "i" gravarna.


Där é en bild från platsen som vi stannade vid och åt lunch, det var KALLT, men vi fick en liten mysig stund vid bäcken som rann förbi.

Av Andersson - 11 juni 2009 18:56

Här kommer ett gäng bilder från vår visit på/i Skuru gata. Jag gick igenom alla bilder och skrev upp alla de jag vill visa er. Men så går det inte att ladda upp bilder som är större än 5MB och nästan alla var det :-(


Nån som kan tipsa om hur man ändrar för att göra så att bilden tar mindre plats så jag kan ladda upp dem? Nu blir det några bilder men de visar inte på långa vägar upplevelsen av att vandra och klättra i Skurugata. Men ni får hålla till godo...


Igår var Tuva på babysim för första gången, hon stormtrivdes och pratade med alla som log mot henne där i vattnet! Hade kameran med, men fotade tyvärr inte, vi var ju blöta alla fem i familjen och orkade inte böka med kameran. Härligt var det!!!

Av Andersson - 7 juni 2009 15:43

med Tuva i, ja hon får faktiskt plats ännu och hon somnade däri!!

Av Andersson - 6 juni 2009 09:49

så de kommer i ett annat inlägg.


vi har varit på en kort semestertripp i Småland. Det var KALLT men trevligt, och vi har trotsat vädret och varit ute mycket. bla besökt gården där Emil i Lönneberga spelades in, Åkt förbi gårdarna där Barna i bullerbyn spelades in och sett en väldig massa vackra kyrkor längs alla små vägar som vi åkt!


Vi spelade minigolf i väldig blåst, kallt om händerna, men det gick bra ändå, barnen spelade banorna om och om igen medan vi andra hade en hård fajt om förstaplatsen. Sollan låg bra till, liksom Åke när hälften av banorna var avklarade. Men Sollan tappade mycket och det blev Åke som tog hem segern, tre slag före Malin och Bernt och Sollan kom på tredje och fjärde plats. Revansch senare i sommar tror jag!


vi besökte min Farbror Kjell och hans fru Ing-Marie och gick/klättrade Skuru Gata med dem. jag minns att jag varit där nån gång som liten med dem, men kom inte ihåg exakt hur det var. En mäktig upplevelse! Skuru Gata är en ravin som är ca 800 m lång och 35 djup på det djupaste stället, bredden varierar mellan 7 och 20 m ungefär och man går/klättrar över stock och sten. Det går ner och upp om vartannat. Embla traskade hela rundan, som tog ca en timme och Loke gick mycket, men ville gärna bli buren oxå. han tyckte nog det var lite läskigt emellanåt när berget reste sig högt på sidorna! Och det var svårgånget med hans korta ben! just detta tillfärlle hade vi en väldig tur med vädret, det var sol och nere i ravinen blåste det inte. SKÖNT. Sedan fikade vi uppe på Skuru Hatt, med en överväldigande utsikt, där blåste dock och när vi var nästan färdiga kom regnet!


Embla vill åka dit igen så det kanske blir ytterligare en semester till Småland i sommar!


Vi hade hyrt en liten campingstuga till oss och den var helt ok, bara det att den saknade isolering och bara hade ett element så nätterna var minst sagt kyliga, men tjocka täcken och hopknödda i två sängar i stället för fyra + vagn så höll vi värmen. Dock väldigt kallt att sticka ut armar och ben på morgonen för att klä på sig. Men vad är väl inte campinglivet? En uppfriskande promenad på 100 m för att uträtta sina morgonbehov, sen är man garanterat vaken!! HÄRLIGT, jag gillar att campa!


Idag ska Embla spela match! Första fotbollsmatchen, spännande att se. hoppas att regnet håller sig borta åtminstone!


kommer lite bilder vid senare tillfälle från vår semester.


trevlig nationaldag på er!

Presentation

Välkommen till min blogg Femifamiljen, jag bloggar om livet i allmänhet och vardagen i synnerhet!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästinlägg...


Ovido - Quiz & Flashcards