Fem i familjen

Alla inlägg den 21 april 2009

Av Andersson - 21 april 2009 21:37

där man ser Tuva lite mer.

Av Andersson - 21 april 2009 20:53

men jag tar väl det som jag kommer ihåg. Just nu försöker jag lägga barnen utan att själv ligga bredvid och somna (först av oss tre) tillsammans med dem... Det går sisådär. För att inte bara sitta och göra inget så tog jag med datorn upp till sovrummet. Det resulterar ju såklart i att Embla frågar vad jag skriver och vem jag skriver till... Tuva somnade först av de tre, har gjort det några kvällar. Embla och loke som delar säng än busar mest och har svårt att ligga still, säger till dem flera gånger och lyfter även Loke tillrätta några gånger, innan jag slutligen lägger Loke i vår säng istället för att åtminstone separera dem och få slut på tetandet. Två gånger får jag lägga honom tillrätta i vår säng innan plötsligt bara slocknar och sover nu som en stock. Embla ligger och kikar på mig och det jag gör, men nu kan hon inte klaga på att det inte är tyst och Inte på att Loke stör henne, så nu ska jag bara vänta ut henne - vilket kan ta tid! Hon sa precis "mamma, jag kan inte sova". Det är ett standard uttryck som kommer nästan varje kväll. JAg vet inte vad hon  ligger och funderar över, men frustrerande är det att hon ska ta sån tid på sig.


förra veckan var vi i Lindvallen och åkte skidor! Jag skulle slappa och vila upp mig, men har istället tränat hårt ;-) Åke fick feber innan vi åkte och var inte särskilt pigg första halvan av veckan. På söndagen föröskte han följa med ut i backen och en av stod och tog emot uppe vid liften i backen och den andre tog emot barnen när de kom ner. Solen gassade och vi var genomsvetta efter bara några minuter. Åke var inte frisk så dagen blev ganska kort, men de fick provat iaf. Loke fixade liften nästan direkt! Det var kvällsåkning denna dag så jag lånade mammas skidor o liftkort och åkte en stund med barnen på kvällen, de ville inte sluta! Men jag var trött i benen.


Vi bokade in barnen på skidskola och bäddade ner Åke. Embla insåg snabbt njutningen med att åka och hon klarade ju liften galant och åkte en hel del åk själv under veckan. loke däremot klarade inte att hoppa av liften riktigt själv så det gick att släppa honom ensam. Men nerför svängde de båda som slalomstjärnor! Tror att det blöta, mjuka långsamma underlaget gjorde sitt till. Är snön hård och isig så glider man lätt och det kan vara svårare att fixa svängarna. Önskar verkligen att jag haft en kamera, då kunde jag visat mina guldklimpar! Ni kanske kan se framför er: Gustavbacken som är en blå backe, Embla tar långa svängar i sin egen takt (jag som sagt åt henne) Hon glider på snedden tvärs över nästan hela backen innan hon tar en kurva och glider tillbax åt andra sidan på backen. Hon åker snyggt och lugnt, ramlar inte en enda gång. Tittar man på Loke tar han backen i sin takt. Det går int fortare än Embla, men kurvorna är desto tätare, han hinner knappt svänga runt åt ett håll innan han svänger tillbax igen med sina korta små skidor. kommer det en för stor snöhög så fastnar de där små skidorna och han gör en vurpa- Det blev många för hans del, men han fortsatte (för det mesta lika glatt) att åka vidare! På nåt märkligt sätt landade han oftast med huvudet ner i snön, och passade då på att äta lite snö oxå!


Tuva tillbringade det mesta av dagarna sovandes i vagnen, väldigt smidigt!


Nu väntar vi på att bli ordentligt friska allihop, jag är förkyld, Loke är förkyld och hostar (möjligen lite feber med), åke är förkyld, tuva är lite tät och Embla är frisk! Är så trist när man bara går omkring här hemma och inte gör nåt för att man inte vill åka och smitta andra barnfamiljer. längtar efter öppna förskolan och att åka hälsa på kompisar som oxå är hemma med bebisar och föräldrgruppen på BVC som jag missade första gången idag för att loke är sjuk och inte kunde följa med och ingen barnvakt lyckades jag fixa :-( sånt är familjelivet...


Nu har EMbla somnat! Då ska jag gå ner en liten stund innan jag oxå ska sova, Tuva vaknar ganska tidigt när hon somnar så tidigt! och så äter hon ju på natten ett par gånger med, så jag behöver all sömn jag kan få, men vill inte somna med barnen varje kväll för det. För det var väl inte så roligt mamma?? jag gjorde ju det i fjällen, helt utmattad av skidåkning!


sov gott på er!


Försöker förresten ladda in alla foton från Åkes telefon till datorn, men jag lyckas inte. VEt inte vad jag gör för fel, men där finns iaf fler bilder på barnen som jag vill visa! Tar dessutom tacksamt emot cdskivor med foton på Tuva som ni därute tagit så att jag inte helt missar hennes första tid för att jag inte själv har nån kamera. 

Presentation

Välkommen till min blogg Femifamiljen, jag bloggar om livet i allmänhet och vardagen i synnerhet!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästinlägg...


Ovido - Quiz & Flashcards