Fem i familjen

Alla inlägg den 20 maj 2009

Av Andersson - 20 maj 2009 18:15

Jag är ensam hemma! Hur ofta händer det? Typ aldrig...


Tuva är hemma förstås, men hon har sovit sedan de andra gav sig av så jag har passat på att så lite bönor och vattna ute! Har tänkt plocka rabarber i flera dagar nu för att sätta saft, men det har liksom inte blivit, har haft föräldragruppsträff, besök på BVC, Emblas simskola och så har ju faktiskt båda destora vart på förskolan både måndag o tisdag... men då har jag knappt vart hemma, för jag lämade dem för att kunna uträtta mina ärenden och träffar...


Tuva är 2 månader idag! Hon väger 4800 gram och är 56,5 cm om jag inte minns helt fel på längden, så hon växer! Känns redan som en hel evighet sedan jag satt där i fotöljen på förlossningen och sa att nu vill jag nog ha lite lustgas... och det har "bara" gått två månader. Så kan det vara.


I måndags tränade Embla Tuva på att vända sig från rygg till mage och tillbax. Embla hjälpte henne runt från rygg till mage och två gånger! vände Tuva tillbax till rygg själv!!! Omedvetet eller medvetet är ingen som vet, men hon gjorde det! Och idag öppna förskolan la jag henne en stund på mage på golvet och hon låg där och tittade en stund och så plötsligt rullar hon över på rygg! STOLT!!! Min lilla tjej hon kan minsann!! Härnedan kommer en bild när hon ligger på mage och har dreglat lite!


I lördags var vi hos svärmor, barnen var och fiskade med farmor! Fotade lite när de grävde mask (få jag lägga ut bildermed dig på Anita? De andra syns det inte riktigt vad som händer...)men jag avvaktar att lägga ut dem. Kommer däremot en syskonmys bild på Embla och Tuva! De gosar i farmors soffa!


Simskolan är slut och Embla har tagit märken, men jag gissar att hon vill berätta om det själv så jag skriver inte vilka! Skoj har hon haft iaf och hon simmar några meter med riktigt fina armtag, dock under vattnet så det blir inte jättelångt för det är jobbigt att hålla andan. Men hon tvekar inte längre över att doppa huvudet och få vatten i ögonen. Hon har blivit djärv i vattnet, farligt? Kanske, för hon stod gärna på kanten och dök i trots att hon inte bottnade i bassängen... Åke var där och tog emot henne, men hon ville ju göra likadant även när ingen var i vattnet. Jag simmar tillbaka mamma... var svaret. MEn nej det fick hon inte, jag kunde ju inte gärna hoppa i med kläderna på om hon inte hade klarat ut det.. För hon måste ju ta luft nån gång...


nu ska jag njuta en stund till av tystnaden innan de andra kommer från Emblas fotbollsträning!


På återseende! 

Presentation

Välkommen till min blogg Femifamiljen, jag bloggar om livet i allmänhet och vardagen i synnerhet!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästinlägg...


Ovido - Quiz & Flashcards