Fem i familjen

Alla inlägg under maj 2009

Av Andersson - 13 maj 2009 12:10

gjorde ett fint paper i word i går för att lägga in här, med bilder och text från badhuset i måndags. Men det gck minsann inte, dokumentet var för stort!


Vi är iaf på badhuset varje dag, Embla ällskar det och Loke älskar det! Här hemma leker de simskola, Embla är fröken och Loke Elev. Han kan nog lära sig simma utan simskola skulle jag tro.


igår köpte de varsitt par simglasögon när vi åkte hem, så nu går de och väntar på att vi ska åka till badhuset idag igen så att de kan provdyka med glasögon! Själv längtar jag efter nästa onsdag då det är sista gången och jag slipper åka till badhuset varje dag. Men det går förvånansvärt bra faktiskt! Barnen är jätteduktiga och sköter sig bra och badar hej vilt!


Ska försöka lägga in lite bilder från badhuset oxå, men det tar sån tid att ladda upp dem på nätet. och jag vill visa så många!!!


nu ska jag kolla hur det går med middagen!


En bild kommer med detta inlägget!

Av Andersson - 8 maj 2009 13:22

utan problem och EMbla var riktigt stolt storasyster där hon satt med Tuva i famnen och gav henne mjälk i nappflaska!


Dock har jag inte insett än att jag har kamera igen så jag kom ju på försent att jag skulle förevigat den där första gången. nu åskar det.


hejdå

Av Andersson - 7 maj 2009 22:17

Det är den översta som är ändrad på, lite fylligare i färgerna. Det gick att göra massa roligt i programmet som medföljde kameran, men jag försökte göra bilden finare och inte oäkta! Ska bli kul att undersöka mer i framtiden, inte det lättaste att lära sig allt och fatta allt.


sov gott igen!

Av Andersson - 7 maj 2009 22:15

Vet inte om det syns på dessa bilderna,men jag har lekt lite med den ena!

Av Andersson - 7 maj 2009 21:57

Har suttit på golvet utanför sovrummet i 1 och 1/2 timme i väntan på att Embla skulle somna själv därinne, Hon var för all del inte ensam, loke sov redan bredvid henne och tuva sov i spjälsängen en liten bit bort. Vet inte när hon somnade men det var tyst iaf. hon frågade några gånger efter mig och uttryckte. -nu har jag försökt mamma och det går faktiskt inte! Jag svarade bara att hon kunde lägga sig igen och fortsätta försöka. nån gång somnar man väl alltid!


Vi flänger fram och tillbax på simskola varje dag, men det funkar bra och Embla tycker det är kul (för det mesta). vi tycker att hon redan slappnar av mer i vattnet utan armpuffar än hon gjort tidigare och de övar på olika saker på simskolan. sen om hon lär sig simma så bara på två och en halv vecka, det ger väl sig, men det är en bra början iaf! Får tillbringa mycket tid vid havet i sommar är ju lättare att flyta i saltvatten!


imorgon ska vi gå på cirkus! Åke, jag, EMbla och LOke. Tuva får stanna hemma med morfar och "Mormor" Ingmarie, hoppas att hon tar flaskan, vi hann aldrig prova idag, men ska göra i morgon på dan bara för att kolla. Blir hon tillräckligt hungrig så borde hon väl äta oavsett var maten kommer ifrån.. Tror att Embla kommer uppskatta denna stund tillsammans med oss utan Tuva, hon har nog kännt sig åsidosatt trots att vi gör allt vi kan med både henne och Loke när tuva sover och annars oxå. Vid amning är det ju svårt förstårs, men jag tycker att de är väldigt duktiga mina två "stora" gullpluttar!


Nu ska jag med sova och inte börja läsa min bok igen, för då ligger jag bara vaken halva natten och läser. MEn jag blir helt fångad av dessa böcker. Har läst grottbjörnens folk och Hästarnas dal och har idag lånat mammutjägarna. Måste ju bara se vad som händer med Ayla! älskar när jag hittar böcker som jag fastnar så i för då är de bra! Är de inte det så har jag svårt för att ta mig tid att läsa klart dem.


godnatt!

Av Andersson - 6 maj 2009 10:22

Här kommer lite bilder som jag tagit med den nya kameran! Två bilder på en pigg och vaken Tuva, En på  Embla o en på  Loke och några  blommor. De underbara rosorna jag fick av Åke i present och en bild av mina absoluta favoritblommor - Orkidé!


Regnet bara vräker ner utanför och Loke vill gå ut så vi ska packa in oss i regnkläder och friska upp oss i regnet en stund!


På återseende!

Av Andersson - 4 maj 2009 12:49

Säger "Kors i taket" åt mig själv... Nu undrar väl alla vad detta handlar om?!?!


Det är så att jag aldrig varit särskilt förtjust i tilllagad vitkål, så som kålsoppa, kålpudding och kåldolmar. Tycker att det luktar illa och smakar likadant, sitter nog i sedan skoltiden när kålsoppa serverades, kan känna doften bara av att tänka på det...


MEn igår fick jag för mig att laga kålpudding (kan bero på att jag faktiskt ätit det när det serverats på jobbet, dock inte mycket av kålen utan mer av köttfärsen). Letade fram recept och började bryna strimlad kål - det luktade illa!!! Blandade köttfärsen med de få ingredienser som skulle vara i - vatten, salt och vitpeppar. Vad ska detta smaka??  Valde att bara lägga kål runt och över köttfärsen och inte under för att lättare kunna ta bara köttfärs. Kokte potatis till och gjorde en supergod brunsås på lite av skyn som blev i kålpuddingfromen.


Tuva skulle ju såklart äta precis när maten var klar, slår aldrig fel! så när resten av familjen var klara med sin mat (Embla och Loke åt två portioner var! dock inte massa kål,men smakade iaf) så var det min tur att äta halvljummen mat. Kände kålsmaken i munnen redan innan jag började och sa till Åke, jaha nu ska vi se om jag äter nån kål...


Smakade och det var GOTT! Smakade inte så där illa som jag mindes och som doften ju luktar. Åt en rejäl portion och tog mer kål två gånger!! Måste väl betyda att jag blivit vuxen? Eller vad tror ni där ute? vuxenpoäng måste det väl ge iaf!


På eftermiddagen var Embla på barnkalas och hon är just nu inne i en period då det är noga att ha en förälder tillhands så Åke var med henne på kalaset och det gick jättebra. Loke, Tuva och jag drog till Borås för att kolla på kameror! Tack alla för "presenten", det blev en systemkamera av märket Canon, men har inte bestämt än om jag ska behålla den eller inte. Man kan ju inte prova i affärerna utan bara få berättat för sig. Och det gick utmärkt att köpa på Öppetköp och ta ur kartongen och prova och vara FÖRSIKTIG med den, och vill jag inte ha den får jag lämna tillbax den inom 14 dagar.


Provade lite snabbt igår och det kändes fantastiskt bra! Kul att ha kamera igen!


Snart ska barna hämtas på förskolan och i eftermiddag börjar Emblas simskola! Hon ska gå varje dag i 2 ochen halv vecka. Väldigt massa farande till badhuset.. men det ska nog gå, hon behöver lära sig simma snart!! Hoppas hon kommer uppskatta det! Hon pratade om det själv i vintras men då fanns inga platser kvar, så nu kör vi ett race!





Presentation

Välkommen till min blogg Femifamiljen, jag bloggar om livet i allmänhet och vardagen i synnerhet!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästinlägg...


Ovido - Quiz & Flashcards