Fem i familjen

Direktlänk till inlägg 25 december 2009

Lugnet har kommit

Av Andersson - 25 december 2009 22:18

eller vi har haft det ganska lugnt i flera dagar faktiskt, ingen julstress här inte :-)


Har försökt färdigställa detta inlägg sen igårkväll, men det tar sin lilla tid när bild ska laddas hit och dit och jag vill berätta såå mycket... Så nu försöker jag få till det här...


Julaftonsmorgonen började ganska tidigt (kommer inte ihåg klockslag precis men efter att ha vart vaken i en dryg timme på natten med Loke så kändes det allt för tidigt! loke hade sån hosta och var så tät så jag kunde inte somna om utan låg bara och lyssnade på honom...)


"É de julafton idag?" var första frågan från Embla! Ja det är det!


Snabbt ner till "julstrumporna" och öppna paket!

  

hmm, det var inte så intressant att öppna... snörena var det bästa visade det sig senare under dagen!


Efter en "bastant" frukost bestående av kalaspuffar och mjölk, gick vi ut i snön för att leka lite medan pappan gav sig iväg och åkte längdskidor!


Det var kramsnö så efter lite pulkaåkning i grusvägsbacken blev det en snölyckta och två små "snögubbar"

      


När vi kom in igen började jag förbereda maten så smått och barnen fick sysselsätta sig bäst de kunde... men det kom hela tiden frågan -När kommer gästerna??


Och gästerna kom ju tillslut! Vi åt god mat i massor och ändå blev det mat över (fast inte så mycket som tur var), sedan var det dags för klapputdelning!

Och som mindre bra föräldrar?!? hade vi inte bemödat oss med att fixa nån Man med röd luva... (besvikelsen var inte så stor som jag kanske trott att den skulle bli, puh) utan jag fick vara tomtemor och fick god hjälp av två små nissar!

   


Sedan innan paketöppningen (när alla paket var utdelade) var det dags för kalle Anka. I soffan satt då tre stora starka karlar och slumrade så sött medan vi andra kollade på tv. Embla frågade ett pargånger varför vi var tvungna att vänta med at öppna paketen, men det gick bra att vänta faktiskt!


Sen var det fri öppning som gällde, Det var ju i princip bara Embla, Loke och Tuva som fick paket men jag måste säga att de skötte det ganska bra! Det var inte bara slit upp ett och sedan nästa och nästa och nästa. utan de var nyfikna på många av sakerna i paketen och ville testa/leka lite med det innan de öppnade nästa. så vi tog det i godan ro och undersökte i den takt de ville. (Tuvas öppnade jag efteråt, hon brydde sig inte så mycket..)


Lek med en av alla nya saker, Duplo sobbil med soptunna, faster läser instruktionerna!

    

En sminkdocka! Embla börjar genast borsta och undersöka...


Tuva kollar in lokes verktyg och drar lite i sin Anka som hon fick, quack quack.


    

här har vi byggare bob! Snyggaste snickar´n i stan!


De fick oxå två Walkie talkies var som är mycket populära, de ska bara träna sig på att använda dem lite mer så att de fyller sin funktion! Vitsen är ju att man inte ska behöva ropa utan prata fast man är på olika ställen!


Så fick de lite upplevelser att se fram emot, disney on ice för båda, Karlsson på taket teater för Loke och shoppingrunda för Embla, väldigt spännande!


igår lektes det hej vilt med ytterligare en annan juklapp...

   

EN BOXKUDDE OCH HANDSKAR!! Här ska det tränas!


Embla ordnade oxå en pysselhörna där hon kunde sitta och skriva och läsa i alla sina nya läse och pysselböcker.

   


Tuva har blivit en riktig liten klätterapa, klättrar upp överallt där det går, här tillexempel...


Helt tokig! har tagit fler bilder på henne där hon klättrar men de får komma en annan dag!


Som avslutning på gårdagen tog vi årets juladopp! Det var väldigt skönt, särskilt innan alla barnen klev i och jag fick ligga och gotta mig i badet medan Embla målade mina tånaglar!

 


Så avslutar vi inlägget med en söt bild på goa syster som var sååå trött på julafton! här iförd hunden Trulsans Julschal! puss på dig syster!

        

 
 
Ingen bild

farmor

27 december 2009 15:49

Det låter som ni har haft en skön julafton, om ni visste så gärna jag jag velat vara med, hoppas att det är slut med juljobb i framtiden nu när jag bara ska arbeta halvtid.

Många kramar till er alla.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Andersson - 16 april 2016 17:45

Damma av bloggen och börja skriva igen?    Kanske...    Senaste tiden har jag iaf varit inne på min blogg och levt mig tillbaka i tiden.. Eller ja, läst mina gamla inlägg och tittat på alla bilder på mina underbara barn när de var yngre! Myck...

Av Andersson - 24 juli 2014 19:42

i mitt liv!   Jag håller på att flytta ut på landet, till min älskade man, jag har verkligen hittat mitt smultronställe där jag trivs så bra. vi har skaffat oss en liten hund, Uno. Jag var lite tveksam till en början, hade ju ingen aning om vad d...

Av Andersson - 23 maj 2014 13:59

Idag är jag stolt över mig själv! Dels för att jag faktiskt tog studieledigt från jobbet idag för att över huvudtaget känna att jag hade möjligheten att färdigställa min inlämning som ska in senast på söndag, dels för att jag klarat av att färdigstäl...

Av Andersson - 2 maj 2014 13:59

Efter en fantastisk skön fördelsedag, som jag var ledig på och ett trevligt och lyckat kalas med glada gäster så var det dags för koutsläpp igår förmiddag. Det var en trevlig tillställning med mycket folk och kossor som skuttade och stångades och ver...

Av Andersson - 5 april 2014 20:02

tror jag bestämt att jag utlovat, här kommer de!   Underbara underbara Embla! Vi hade fler soliga härliga dagar, men även snö och snö och dimma och lite blåst...     Brorsan på sin bräda!   Och Loke på sin bräda!   Embla åkte oxå b...

Presentation

Välkommen till min blogg Femifamiljen, jag bloggar om livet i allmänhet och vardagen i synnerhet!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästinlägg...


Ovido - Quiz & Flashcards