Fem i familjen

Alla inlägg under januari 2010

Av Andersson - 9 januari 2010 09:47

satte mig i soffan med dator och kamera och sladd för att ladda över bilder på Tuva och sedan skriva lite, men började med att kolla mailen och där var bara mail till Åke. vilket resulterade i han fick över datorn till sitt knä och sedan behöll den och jag kollade på en film som jag sett nån gång för många år sedan. Stricktly ballroom- de förbjudna stegen (tror det var så). en film om dans och val av danspartner och regler och fusk... Inte den bästa fim jag sett menn eftersom jag sett en innan för många många år sedan, typ 14-15, och inte kom ihåg exakt allt så tittade jag igen!


Så det blev ingen blogg, och bilderna på tuva ligger kvar i kameran. vi åt semlor igår igen och hon fick en med grädde och det var GOTT! sedan fick husera fritt med gräddbunken och det var en härlig syn! Därefter var det bara bad som gällde och det var skönt och mysigt tyckte hon! Bilderna kommer vid nästa inlägg istället.


Inatt har det vart kallt! 30 minus på ett ungefär och i de lägena är jag väldigt glad att det är varmare på övervåningen än på nedervåningen, så jag inte behöver frysa när jag ska sova iaf...


I förrgår tog jag några bilder på tuva och Loke när vi var ute i snön och busade! Embla hade en kompis och leka med därför blev det inga på henne, de höll till på annat håll.

Doppar ner ansiktet i snön-KALLT men lite spännande oxå. Tur att det var det sista in vi gick in efter ett par timmars utevistelse! Tidigare hade hon tappat vanten oxå och det var väldigt facsinerande att känna på den kalla snön, men det håller ju ingen längre tund utan vantar när det är vinter, så jag fick tråcklat på den igen!

   

Mycket snö för ett litet barn, Inte konstigt att ansiktet doppar ner i snön när man ska vända sig och krypa istället för att sitta still! brorsan tyckte det var jobbigt att pulsa runt i snön, det räcker honom upp till knäna på sina ställen!

En snöig hammock och två söta barn! 

   

Här är det lättare att krypa för vi haråkt pulka och tryckt till snön här!

  

Det är kul att åka pulka och tefat, tycker både Loke och Tuva, som provar på diverse olika sätt att ta sig ner.

  


Dock har vi ingen bra stor backe här hemma på direkt gångavstånd, men de är nöjda med det lilla sålänge!


Igår snickrade vi (mest Åke) lite i köket, snart ser kyl/frys platsen bra ut igen! Bara några spånskivor som saknas! Det blir bra inför visningen!


För er som är nyfikna på vårt hus och som inte vart här och hälsat på nån gång så ligger det ute till försäljning nu och ni kan ta er en kik!

www.fastighetsbyran.se och välj mark. blått hus i Björketorp!


Nu ska jag tappa upp ett varmt bad till Embla och hennes kompis och sen ska jag baka bröd till Plastpappa Thomas som ska ha kalas ikväll!


Imorrn ska barnen på Disney on Ice, spännande att höra sen vad de tyckte om det, är lite fundersam bara på hur mycket kläder de behöver ha på sig i skandinavium, kanske är bäst med overall7termobyxor. nån som vet??

Av Andersson - 6 januari 2010 21:11

kan man få ersättning för i den barnförsäkring som vi har tecknat till våra barn redan då de låg i magen. Jag har ingen stenkoll på allt som finns eller inte finns med i dem, men vi fick iaf en förnyelse på Lokes för nån vecka sedan och jag konstaterade att vi kan anmäla Lokes skada på ögonlocket och kanske få ersättning för det tids nog. Så jag ringde igår och anmälde att han hade skadat sig den 29 oktober 2009 och fick tala om händelseförloppet. Det visade sig att vi får milersättning för bilresan till och från sjukhuset! Inte mycket men ändå, hade läkarbesöket kostat nåt hade vi fått ersättning för det oxå, så ibland lönar det sig att kanske ha lite bättre koll vad som ingår och inte :-)


vad gäller ärret, så bedöms det som tidigast ett år efter händelsen, så i november kan vi ta kontakt igen, om vi tycker att det är ett vanprydande ärr, så bedömer de då. Och ärret lär ju sitta där för alltid, men inte synas lika mycket, så vi får vänta och se helt enkelt!


Själv har jag en ruva på näsan efter Tuvas framfart med vassa naglar, coh jag lyckades riva av den lilla lilla ruvan idag och det BLÖDDE. så nu dröjer det ytterligare ett tag innan det läker...


Var ute på förmiddagen och skottade lite grann, det syntes inte det minsta att jag var ute vid 22 igår och sopade en gång... Loke var med ute och levde rövare, mer under/i snön än över. KAn säga att han hade mycket snö i ansiktet, hela tiden = kallt. Vinden var inte alls behaglig, den bet i kinderna. Tuva pälsade jag oxå på och tryckte ner i vagnen (ja ni läste rätt tryckte, hon spjärnar emot och blir som en pilbåge, det är ju inte kul att sitta där..) Skrek som en stucken gris så hon fick nappen och var tyst, men inte supernöjd precis. gnydde emellanåt och ålade sig så hon halkade ner flera gånger. Men men hon överlever en stund av tristess oxå, hon hade säkert inte vart nöjdare om hon hade fått kravla omkring i snön. Utan det som gäller just nu är nästan uteslutande att bli buren, då är hon glad! nästan så jag längtar tills hon tar sina första steg, fast jag tycker hon ska vänta till ett år. Men det kan bli en lååååång vecka i fjällen om hon inte finner sig att sitta och titta på alla som far omkring i backarna... Men lite pulkaåkning måste det ju bli oxå!


Har idag gjort en jätteladdning med korvstroganoff av nåt slag, vill vi så räcker det till två middagar i fjällen, för det blev massor över fast vi åt av det idag!


på återseende


Av Andersson - 5 januari 2010 20:49

Åh härliga snö, den bara faller ner och allt blir så underbart vackert!


Idag har jag gjort säsongens första åk på längdskidor, 1,5 km, det var SKITjobbigt! Åke har vart flitig och åkt mycket, idag åkte Loke, Tuva och jag med honom till spåret för att Loke skulle få testa på "riktigt". Embla har ju vart hos Faster och njutit. Loke åkte ca 50 meter sen var han nöjd, för där fanns ju en lekplats som hägrade! Medan han lekte så passade jag på att åka ett varav oxå (tuva somnade och sov i bilen). Får se om det blir nåt mer, kanske kan åka hela familjen i sälen med picnic!


Embla har haft det bra hos faster, badat, fått massage och lekt med Kusin Sara och Fridolf och även fridolfs kusin på hans pappas sida (Agnes som är ett år yngre än Embla) och haft jätteskoj.


och har nån vägarna förbi Tvååker eller ni som bor i Tvååker, om ni ser nån skylt om PLÄTT-TÄVLING, tveka inte att anmäla er!  den 10/10-2010 går tävlingen av stapeln hos faster! Embla är enväldig domare!! Så boka genast in den 10/10!!!


Tuva har blivit jätteduktig på att gå ner med "fötterna först" när hon ska ner från sängar, trappor etc. Vi ha tränat stenhårt, särskilt från sängen. Varje gång hon närmarsig kanten har vi liksom hållt kvar armar och händer och puttat ben och fötter mot kanten och sagt "fötterna först", och hon har kommit ner på golvet med just fötterna först. i trappa är det lite svårare, men vi har övat lite, men det lockar mer att klättra upp! Men igår var vi en sväng hos morfar och Ingmarie, och de har en trappa med endast två steg inne och en med tre steg ute. I båda dessa visade Tuva sin färdighet! Kröp fram till kanten och sedan vänder hon sig om genom att krypa runt på stället, precis som vi lärt henne och sedan backar hon ner! Så duktig! Ikväll skulle hon ner från Emblas säng och istället för att krypa till kanten, backade hon hela vägen! BRA!!  *stolt*


Nu ska jag ut i snön och sopa/skotta lite så att jag kan komma fram till hönerna och släcka godnatt för dem!



Av Andersson - 3 januari 2010 22:00

Embla fick några jeans i julklapp och smal som hon är så satt de inte riktigt bra i midjan kan man säg. Det kunde fått plats två Emblor däri...


Så idag har hon och jag gjort Gekås osäkert och letat redat på nya byxor som satt lite bättre, men ändå är vida i midjan... SEX par jeans provade hon och de ena paret var värre än de andra... Två stycken blev kvar i vagnen varav det ena satt riktigt snyggt, en livrem oxå så blir det bra, det andra paret avr helt ok, mycket bättre än alla de andra! och jag får ju hoppas att hon växer lite mer snaaart... hon valde ett linne och en tunika oxå, så köpte hon en ny skolväska för egna pengar!


Jag handlade lite trosor och sockar till mig själv och skidhandskar till barnen, nytt underställ till Loke och strumpbyxor till Tuva - för då kan hon inte dra av sockarna!!! Två dunkar spolarvätska fick följa med hem oxå, det går åt i detta väglag. Jaa vad kan det mer ha slunkit med, åkte inte dit för att shoppa utan för att Embla skulle få köpa byxor, men lite nödvändigt måste man ju alltid handla!


Här kommer en bild på vår excellenta nyårskock! Som tillsammans med sin sambo gav oss en härlig nyårsafton i göteborg!


    

Han steker Lammrack med stor koncentration, och det blev väldigt gott!


Vi blev serverade champange när vi kom och lite snittar. Det var en god, riktig champange, som jag faktiskt gillade. (Är inte så förtjust i varken champange eller vin, men kocken hade särskilt provat ut vinerna till maten och jag drack dem allihop! Bra jobb christoffer, det var goda viner!)


Sedan väntade en trerätters middag (och jag missade att fota alla tre, så kan det vara med tre barn och lite berusning av goda drycker!) först in var Toast skagen, bröd med sallad, god röra, avokado och räkor, Fint upplagt och serverat vid bordet! Till detta ett vitt vin.


Därefter var det Varmrätten, lammracks och rostade rotfrukter med tomatsalsa och ost (helt tappat bort namnet, sån där vit ost som ofta är i fyrkanter i grekisk sallad)röra. även detta fint upplagt på tallrikar och serverat vid bordet. Som att gå på riktig restaurang!!! till detta var det rödvin! Maten var fantastiskt god!


Barnen (fyra stycken och Tuva) hade fått ett eget fint litet bord och de fick kyckligspett istället för lamm, men Embla tyckte det var starkt så hon fick lamm och åt nöjd och glad. 

  


En till som gillade lammracket var Tuva! hon sög och gnagde!!

 

SMAKENS!


till dessert var det kaffe/the, dessertvin och philadephiaostglass med passionsfrukt på. MMMMMM gott.


Barnen lekte glatt hela kvällen/natten diverse olika lekar och vid midnatt paltade vi på oss alla ytterkläder och gick ner till hamnen (typ 100 meter) för att kolla på alla fyrverkerier och det var MÅÅÅNGA på alla håll och kanter, det var färg här och färg där, det smällde och fräste och var vackert! Loke kallade det åskväder för att det smällde och dånade men när vi sa att det var raketer så blev det raketväder istället!


Alla tre barnen var vakna över tolvslaget och kollade på fyrverkierna. tuva hade sovit ett par timmar innan men vaknade när alla skulle ut (hon stod i trapphuset och sov i vagnen). sedan somnade de gott i bilen vid 2 när vi for hem! på nyårsdagen slog EMbla alla rekord, hon sov till 11.30, kunde nog sovit ännu längre men då tyckte vi att det var dags att väcka henne!


kl 17 när vi anlände till Gbg var det oxå fyrverkerier, de såg vi från bilen och jag fotade ett par stycken genom rutan, det blev sådär...

 


Jaha, en vecka kvar innan jag börjar jobba igen, känns avlägset på nåt vis och jag har funderat på varför jag inte bara fortsätter vara hemma och ledig och slappa... Men jag vet att bara jag kommer dit så stormtrivs jag och tycker det är skitskoj! och det är ju bara 50 % alldeles lagom, jag kan både jobba och ha kul och vara hemma och slappa!!! Perfekt!


imorrn ska jag till Tvååker och lämna av Embla hos faster, hon har bokat in en övernattning! Helgen är uppbokad men resten av veckan får väl gå till at tpacka inför fjällen och städa och feja inför kommande visning av huset! hhahahaha det köpte jag ju på gekås oxå, starka miljöfarliga rengöringsmedel! harredan provat, väldigt effektivt! rent ska det bli!


    

Presentation

Välkommen till min blogg Femifamiljen, jag bloggar om livet i allmänhet och vardagen i synnerhet!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästinlägg...


Ovido - Quiz & Flashcards