Fem i familjen

Alla inlägg under december 2009

Av Andersson - 21 december 2009 21:10

I lördags var vi hos min far och "plast"mamma och bakade julgodis! Vi är ett rejält gäng och det blir alltså lite av massproduktion, i år blev det fem sorter. Knäck, RockyRoad, Wienernougat, Snickers och CornFlakestoppar. mums, för mycket småsmakande blir det + att det ju måste finnas en massa annat gottit oxå, såsom juleskum och glögg.


Knäck

   Wienernougat  

Cornflakestoppar   

  Rocky Road   Snickers  


Lillsyrran Linnéa byggde ihop det årliga pepparkakshuset och skulle göra glasyr att dekorera med.... IngMarie skulle hjälpa till varpå en vänskaplig fajt utbröt, med mycket skratt och fnitter. Just ett sånt där "tonårs" bråk som påminde mig om mina och IngMaries skrattfajter när jag var tonåring och bodde hos pappa och henne! Vi brukade jaga varandra runt bordet och försöka kittla varandra (IngMarie är hysteriskt kittlig!!!! och skrattar och skrattar!!!)  Kan ju säga att pappa var liiite irriterad på oss emellanåt när vi förde för mycket liv! Men vad kul det var/är.


  

Det börjar bra, med att hjälpas åt att få i kristyren i påsen...

  För att sedan urarta i att försöka kleta kristyr på varandra!  

IngMarie fick i håret och Linnéa på näsan! + en hel massa skratt! och roligt måste man ju ha    


Mindre kul var det framåt kvällen när barna skulle i säng... Mina barn är väl helt enkelt för ovana att somna borta när det är massa liv runtomkring (är oftast väldigt tyst här hemma när det ska sovas..) plus att morfarn hade inhandlat ett Wii och det var ju såååå kul att spela tvspel, tyckte barnen. Tuva somnade lätt, men dum som jag var bäddade jag inte iordning allt innan så när Loke skulle i säng så lyckades jag välta en ljusstake över stackars tuva som ju såklart vaknade :-( sen började slitet... tuva ville inte somna om, Loke kunde inte sova utan låg bara lyssnade på alla där utanför dörren och så satte de igång att blåsa upp en stor madrass oxå med elpump = högt ljud. Hur lätt är det??? Egentligen borde jag väl bara låta det vara, men eftersom jag vet att våra barn mår bäst och är gladare dagen efter om de får sova någorlunda många timmar så ger jag mig inte (inte så att jag försökerlägga dem vid 19-20 som hemma, men innan 22 iaf.) Loke sover ju dessutom väldigt sällan längre på morgonen även om han är vaken längre på kvällen, så för honom är det viktigt att han somnar på kvällen. Ett tag var jag på vippen att packa ihop oss och åka hem, men jag samlade ihop mej och gav det en chans till, och i samma veva stängdes tvspelet av oxå och åke la Embla. Då blev det ju någotlunda tyst och Loke somnade på studs, Tuva däremot var svårflörtad att få till att somna igen, men det gick. och Embla hade somnat ganska fort oxå. Så 22.30 kunde Åke och jag gå och njuta av sällskapet med de andra och fika lite och dricka en god likör och spela lite kort.


SKAM DEN SOM GER SIG!!!!


Tröttare var vi när Loke vaknade 06.45 men det går det oxå!! Lite svårt bara att inte föra en massa oväsen med tre barn så att Morfarn och IngMarie kan få sova lite längre... Vi är ju vana vid att behöva stiga upp oavsett när vi går och lägger oss, men de har ju "lyxen" att kunna sova länge när de vart uppe länge och druckit lite gott. Men de klarar säkert en tidig morgon nån gång emellanåt när barnbarnen kommer till sängen och väcker dem!!


Av Andersson - 19 december 2009 10:31

och ändå sitter jag här?!?!


Sår skylla på att jag fixar en sista julkapp på datan!


Håller på att packa lite atiraljerav olika slag för helgen, idag ska vi till far min och baka julgodis med resten av min familj, alltså mamma, pappa och syskon!! Det är årligt och jätteskoj!


sen ska vi sova över för imorron bär det av till Svärmor och fira "jul", hon jobbar på julafton så vi tjuvstartar litegrann.


Det ska bli en väldigt rolig helg med andra ord!! ska ta massor av bilder och uppdatera på måndag!!


Igår blev det simhallen en sväng, och alla tre barnen skötte sig utmärkt!! De simmade och plaskade och lekte! Det var så härligt, sedan åt vi lite lunch på blå döreren med systra LInnea och inhandlade ett par julklappar och ingredienser till dagens julgodisbak in vi for hemåt igen.


på kvällen blev det hemlagad pizza, och den blev fantastikst god!!!


trevli helg på er!!

Av Andersson - 18 december 2009 07:21

Tänkte att vi skulle åka till simhallen i varberg idag på morgonen så jag borde väl stänga datorn och fixa frukost och se om jag kan få liv i Embla.. som firade jullovsstart igår och var uppe och tittade på Bonde söker Fru med mig :)


Loke steg upp 05.45 HAn var TRÖTT igår, och somnade redan  vid 17 i soffan. kl 16 kom han och ville ha välling... (han har velat ha det lite ibland nu när tuva får det... Åt det inte själv när han var liten)


Så nu ska jag rycka tag i mig själv och sätta fart! Ska även inhandla de sista klapparna idag!!


Kram

Av Andersson - 16 december 2009 17:46

jag tycker det är ett stort framsteg...


Idag kunde jag klippa Tuvas fingernaglar och tånaglar utan att behöva hålla fast henne. Hon har skrikit och vridit sig åt alla håll för att slippa innan, men det måste ju göras. Naglarna är ju vassa, AJ.. Men idag gick det galant, hon satt helt still och bara tittatde och spretade så fint med fingrarna!! Duktig tjej och betydligt mycket enklare att klippa oxå!


Har vart och träffat bebis i eftermiddag   MYS, 5 veckor gammal, jättesöt liten kille. Varför blir de stora så fort??


KOm hem till dukat bord, spenatsoppa och ägg, mumsigt gott var det. Men nu får jag nog ta hand om avdukningen...


lite bilder från Lokes skridskoskola!

  

          

Av Andersson - 15 december 2009 21:04

Vår vinterdag i suddiga bilder, snöblasket vräkte ner och jag var rädd att kameran skulle bli för blöt. Då blir bilderna halvtaskiga...


Loke åkte pulka i vår pyttelilla sluttning ner i grannens trädgård, och han testade på de gamla längdskidorna. vi hann med att göra en stor och en liten snögubbe. tuva satt i pulkan och tittade på, jag drog henne lite och hon kröp ur pulkan lite. Det varnog lite jobbigt med snön som blåste i ansiktet på henne, särskilt som hon var lite trött oxå!


      


 

         



Så måste jag oxå visa vad vi gjorde igår!!


Embla ville baka och letade fram i receptboken. -mamma såna här gillarjag det kan vi väl göra??

    

Vad blir det tror ni??


till på köpet konstaterade Embla igår att det var hennes Bolibompanamnsdag igår, Embla finns inte med i almanackan, men man kan skicka in till bolibompa, vilket vi gjorde förra hösten, men har inte haft stenkoll på om det kommit med, men igår visade det sig att den 14 december förra året hade de dragit ett brev från en EMbla (om det var vårat får vi aldrig veta), men nu är den 14 dec EMBLAs namnsdag.


Så när bakverken var klara firade vi namnsdag och en väldigt tidig SEMLA entré...


    


Det var VÄLDIGT gott. Bra initiativ Embla!!


På återseende!

Av Andersson - 14 december 2009 10:43

i ett nafs, som så många dagar nu förtiden...


åke har gjort sin sista helg i gruppchefsutbildningen, vilket innebar att han åkte i fredags eftermiddag och kom hem i går kväll. Så barna och jag har haft mys ensamma denna helgen. I fredags var vi med min mamma på Liseberg, det var både mysigt och skoj. För barnen var det perfekt, de flesta barnkarusellerna var öppna och ingen kö att tala om (så för barn i de åldrarna som jag har kan man lika gärna åka till Liseberg på vintern som på sommaren, billigare åkpass och mindre köer!!!!) Loke var så glad! för han hade ju vuxit och kunde åka en massa karuseller!!!


Lördagen spenderas hemma, förutom en lite sväng till affären framåt eftermiddan/kvällen, vi hade ju inget LÖRDAgSGODIS!!!! och ingen mjölk heller för den delen, den tar slut allt för fort hemma hos oss...

Embla hade en kompis hemma och Loke, Tuva och jag lekte på Lokes rum och efter maten när Tuva sov så bakade Loke och jag kolakakor, det är Lokes favoritkakor, han kan äta hur många som helst om han får.


Igår firade vi Lucia genom att först byta till vinterdäck (med hjälp av grannen, går lite lättare när man inte behöver skruva för hand!) sen bar det av till ishallen och skridskoskola för Loke, han är jätteduktig!!! Åkte långa sträckor utan att hålla i hjälpmedlet "trärullatorn" ellervad det heter. och han slängde sig och tränade på att ramla utan att slå sig och kana på isen. åkte sicksack och gick över hinder och åkte under hinder. Efter en timme orkade hans små ben inte mer så då åkte vi vidare. Mot Morfar och IngMarie, där det servades lite mat och så bytte barnen om till Lussekläder och vi begav oss ihop med syrran och hennes barn till mormors jobb och "lussade" för henne. Blir ju inte superduper precis när man inte tränat och barnen(embla) sjunger andra sånger nu i Luciatågen än vad vi gjorde när vi var små... MEn jag tror mormorn blev glad iaf! Sen gick vi en sväng till barnens farfar som blev minst lika glad!!


Nästa inlägg ska nog innehålla lite bilder hoppas jag!


på återseende

Av Andersson - 6 december 2009 21:52

  ibland vill man bara ropa och skrika och svära och skälla, men hur bra är det då?? Försöker andas och räkna ett antal siffror istället...


idag har detta skett TVÅ gånger av samma anledning, och det värsta är det var ju verkligen inte meningen, varken av EMbla eller Loke. Ja de har lyckats med samma sak idag, inte samtidigt och helt oberoende av varandra...


Embla ville hjälpa till i städstökandet och erbjöd sig att tvätta golv. Jättebra tyckte jag och visade henne hur hon skulle vrida ur moppen (tänkte dock inte på att spannen kan vara lite ostadig). Så medan jag fejade ine på toa skulle hon moppa köksgolvet. -mamma spannen välte det kom lite vatten på golvet... hör jaghenne säga. GAAAAAAAH, bara till att moppa upp det värsta och torka med trase det sista, så visar jag henne att behöver hålla emot med benen mot spannen så att den inte välter mer. (DEt var inte så mycket vatten, hon hade parerat den bra! Men ändå, ett halvt glas mjölk kan bli mycket!) Sen moppar hon alldeles utmärkt och LOke skuttar fram och tillbax och vill moppa han oxå, så när Embla är färdig visar jag honom hur man vrider ur moppen och att han behöver håll emot lite med benet. Det döjer typ 2 sekunder så är spannen vält och nästan ALLT (nu ganska smutsigt) vatten har runnit ut. GAAAAAAAAAAAAAAH!!!!!!!!


Andas andas andas.... Lyfter Loke därifrån och sätter igång att torka upp med en trase och vrida ur. inge kul.... Så kan det gå när man vill låta barnen vara med och arbeta och inte bara säga NEJ... Man själv får dubbelt arbete istället...


Jaja Golvet blev ju rent iaf! Skulle jag själv gjort både toa och köksgolv så hade det säkert tagit lika lång tid...


Sen skulle jag nästan vilja säga GAAAAAAAAAAAAH till en sak till, hartagit några jättefina foton på Tuva när hon äter och när hon sitter på pottan och när hon dansarmed EMbla. har även lagt in dem på datorn, men eftersom jag tagit dem i nåt som heter RAW filer så går det inte att läsa in dem där alla mina andra bilder ligger och jag kan inte hitta hur jag ska få in dem här från det andra programet där jag oxå har bilder (rörigt det lät det här)... MEn kontentan är iaf att jag just nu inte kan visa några bilder. TYPISKT, när jag ju tagit dem för att kunna dela av mig till er


Får väl helt enkelt ta nya bilder....


Nu ska jag krypa till kojs, imorrn är det skola för Embla igen och på Tisdag hoppas jag kunna följa med henne och hälsa på!


god natt

Av Andersson - 5 december 2009 21:08

nätterna går fort, och dagarna oxå för den delen.


I ett par dagar har Tuva envisats med att inte sova förmiddag utan bara sova eftermiddag och då istället sova 3-4 timmar. Helt ok för mig, bara det att förmiddagarna varit lite gnälliga och klängiga = inte lätt att få nåt gjort, men det kan man ju ta igen på alla de timmar hon sover sen! Envist på fler plan är det oxå. Med maten exempelvis. Hon vill inte bli matad, när skeden kommer stänger hon munnen och vänder bort huvudet. Egen tallrik och sked ska det vara, sen kämpar hon på. Mycket kladd på händer, i hela ansiktet, på bordet, på stolen och lite mat i munnen. hon försöker verkligen få in skeden i munnen och det går framåt, men hon måste ju ha i sig lite mer mat och det är svårt att få in en sked emellan hennes försök med sin sked och ätning med händerna. Men men, det är väl kort period antar jag. Hon får ju i sig näring när jag ammar, och välling äter hon gärna!


JAg har tagit lite bilder som jag skrev sist´, men de är kvar i kameran än så länge.. imorrn kanske??


Idag har Åke sågat lister och satt in i vårt sovrum, det blev såååå bra. Jätteduktigt av honom, han kan om han vill!!! så har han tagit hand om en massa tvätt oxå, och det brukarhan faktiskt göra nästan alltid, jag startar nån maskin då och då, men han är den aktiva tvättaren här!


Själv har jag startat saneringen av nedervåningen, lite möbler har försvunnit och en massa småbröte, tur att grannarna har en finfin samlarhög här ute som man kan slänga saker på som går bra att eldas!


Nu ska jag kolla på film, 28 dagar.

Presentation

Välkommen till min blogg Femifamiljen, jag bloggar om livet i allmänhet och vardagen i synnerhet!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästinlägg...


Ovido - Quiz & Flashcards