Fem i familjen

Alla inlägg den 31 juli 2009

Av Andersson - 31 juli 2009 22:04

Japp, det är vad vi har ägnat dagen åt idag, gå i djurparken och bli regnade på. en hel del djur har vi ju såklart sett oxå, men hur bra börjar det när barnen det första de gör är att frysa. Såklart tagit på för lite kläder, det var inte så varmt idag som det ju faktiskt ändå vart de flesta dagarna, trots bristande sol. Embla ville haft vantar och det hade jag inga med. Så tyckte hon att vi ju faktiskt kunde haft de fodrade regnkläderna, det är ju snart höst... Men vi tog oss runt ändå och höll värmen uppe ( de fick varsin tröja till på sig!)


vi var där med våra kompisar Benny och Sandra, och deras barn Emmy och Mira. Att det regnade gjorde egentligen inte så mycket, djuren visade sig ändå och gott om folk var det faktiskt oxå, blv nästan förvånad över att så många gett sig ut i ösregnet. Det blötaste var när vi skulle äta, hade som alltid, nästan iaf, med oss egen lunchmat. benny och Sandra likaså, så vi intog en av grillarna och grillade korv och värmde biffar och skivade potatis. det var inga problem, men att sitta och äta i regn utan tak - inge mysigt. barna gick omkring och åt korv i bröd, vi vuxna stod/satt och slängde i oss lite mat i all  hast. allt blev blött och kallt ganska snabbt, men lite mätta blev vi. Lagom till maten så vaknade ju Tuva oxå, nåt magiskt det där att bebisar nästan alltid vaknar när det är matdags? Men hon var iaf nöjd instängd i vagnen under regnskyddet nästan ända tills jag ätit färdigt. Nog för att hon ju inte såg att vi åt, hade hon sett det hade hon inte vart lugn en sekund. Hon är en riktig JAG VILL HA! - bebis. DEt går inte att ligga på golvet medan vi äter längre, hon ska sitta med vid bordet och nu sitter hon hyfsat i barnstolen. hon har fått prova majskrokar, en höjdare! Inte så vassa kanter som rån, och de smälter i ett nafs i munnen. hon suger i sig dem och de försvinner i rask takt, dock blir det väääldigt kladdigt av dem. Puréerna slukar hon oxå, har nu fått prova palsternacka, morot, majs, broccoli och banan. allt är lika gott! Men än så länge så kommer ju maten ner i magen mycket fortare när man ammar så det är ett lika bra alternativ som att sitta vid bordet och behöva "tjata" till sig maten och få in den i munnen och svälja den och sedan invänta nästa sked...


har tänkt lämna bort Tuva till barnvakt ett par kvällar framöver, men det ska nog inte vara några problem, bara jag får pumpat ur tillräckligt med mat till henne.


Sov gott alla därute som läser min blogg, (är allt lite nyfiken på vilka ni är alla... har ni lust att identifiera er på nåt sätt så lämna en liten kommentar...)

Ovido - Quiz & Flashcards